Новини

Все си обещавам, че няма да чета коментарите под статиите в news.ibox.bg, или в dnes.bg, или където и да е другаде. Причината е, че сред тях не може да се намери нищо смислено, преобладават мненията на крайни националисти, марксисти, сатанисти, атакисти, ислямисти, невероятно компетентни техничари и какви ли не още. Истории за Велика България на 10 морета, владееща половин Европа, но жестоко прецакана от тюрко-славянската измет; или за това как трябва да браним Отечеството от еврейските или турски заговори; настрана споровете между фенове на определени марки процесори/браузъри/операционни системи в секциите за технологии. Словесен боклук. Трябва освен спам-филтри и програмки за премахване на реклами да има и филтър за простотия.

Дразнещо е. Човек отваря някоя страница, за да прочете новините и бива залят от реклами и идиотски коментари само за да научи, че през последното денонощие са станали 3-4 убийства, намерени са 3-4 трупа, по пътищата са загинали 4-5 души и са ранени над 30, а кризата приближава и приближава. Настрана подвеждащите заглавия на статиите, или качеството на статиите, отнасящи се до новите технологии…

И какво трябва да прави човек, ако иска да е информиран добре за ставащото около него? На кой източник да се довери, или да тегли една на всичко и да не се интересува от нищо? Аз не си купувам вестници, нямам пари за това, а и от това, което съм чел досега, вестниците могат да бъдат доста по-кратки и смислени, за момента са най-вече хабене на хартия. Телевизия не гледам, даже в стаята ми няма телевизор (ех, горкият аз, как въобще оцелявам без да гледам Music Idol, или някое друго гениално шоу), а и новините из телевизионния ефир също са гарнирани с идиотщини, както и с изключително важни коментари от вида на „напомняме ви, че bTV/Нова Телевизия/БНТ 1 първа ви съобщи за новината“. Браво! Похвално! Ето ви бисквитка!… Радио не слушам (може би си струва да опитам), а за качеството на онлайн медиите вече говорих. Оттук накъде? Може ли някой да препоръча медия, която се стреми към достоверността, а не към популярността и парите от реклама?

Advertisements

0 Responses to “Новини”  1. Вашият коментар

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s
Полезно & Любопитно

Лиценз

Creative Commons License
Advertisements

%d bloggers like this: